söndag 17 mars 2013

Världens fulaste uterum har fallit

Vi stod upp i ottan (för att vara söndag) och begav oss hela familjen ut för att ÄNTLIGEN börja riva husets skamfläck, det fruktansvärt fula uthuset.

Det har kliat i fingrarna hela året men vi har låtit det stå över vintern enbart för vår bortskämda katts skull. Han har haft en kattlucka ut till detta hus, eftersom han annars bara är inne. Nu satt han bakom igenbommad lucka och tittade förskrämt på när schabraket föll.


Usch, jag mår dålig av att sätta in den här bilden men ni måste förstå hur fult det var.
Fam Tauberman in action
Vi hittade 1 musbo, 1 getinbo, 6 fågelbo och spindel på 10 cm i diameter...
Tre vändor till tippen med överfulla släp. 

Riva ner i plåttak i relativt blåsigt väder, en utmaning som kan kallas duga, främst för smalbenen.
Det ser soligt och lätt ut men jag kan avslöja att varje parti med lätthet vägde rund 80 kg stycket. Fruktansvärt tungt.
Jag åkte och handlade efter sista vändan till tippen och jag grät nästan av utmattning när jag stod i kön med ett par liter mjölk i korgen.


7 timmar senare!! (Och ja, ungarna fick en mycket tveksam lunch idag)
Och nu ska vi bygga upp det igen, fast i en tjusigare variant. Bygglovet är i hamn och nästa vecka väntar vi på fönsterpartierna ska anlända. Det väntar en riktigt rolig påskvecka!

Tack för i dag, våra trotjänare.

9 kommentarer:

 1. Ooooh för att dra strecket över den posten på listan när du kom hem med mjölken...! Njutning och en smula plåster på såren!
  Fin vecka!
  /Cecilia

  SvaraRadera
 2. Oj! Vilket jobb ni gjort, vad fin husfasaden är. Förstår att det ska bli skönt att börja på det nya uterummet.
  Ha de gott. Cat

  SvaraRadera
 3. Efter att ha läst runt lite på er fina blogg har jag förstått att ni oftast låter ungarna vara med på allt dom kan och det tycker jag är sååå underbart att se! Ni är superduktiga! Ska bli kul att se det nya uterummet växa fram.

  SvaraRadera
 4. Vilken befrielse att allt är borta och jag kan förstå att det tog tid. Säkert en besvikelse för katten, han har ju ingen aning om att det ska bli något nytt. Kanske det blir en kattlucka för honom dit också. Huset på Villavägen 3 är väldigt vackert i sina rena former. Nu blir det spännande att följa nya bygget.
  Ha det så gott!

  Kramar
  Cia

  SvaraRadera
 5. Underbart! Vilken bedrift i dagens blåsiga iskalla väder!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Härligt! tänkte just att det var modigt i detta vädret, men det verkar ju inte bli bättre inom den närmsta tiden så det är väl bara att köra på! Då kanske vi var på tippen samtidigt, vi hade lite källar-rensning och slängde en 30 gamla färgburkar... Vi hoppas på vindstilla och sol till påsk!

  SvaraRadera
 7. Härligt! Vi står i startgroparna vi med, just att riva och fixa nytt uterum.Håller med dig om att det var ett lyft bara att ta bort ert... Kraaam Pia

  SvaraRadera
 8. Härligt! Hoppas vädret samarbetar med er, det verkar ju inte så lovande framöver. Tusan till vinter att vara envis!

  SvaraRadera
 9. Vilket snabbt jobb ni gjorde! Vi har också rivit en liknande kubik, de är inte så himla tjusiga nej. Och särskilt inte till Ert vackra hus. Helt bedårande vackert! Gillar verkligen dessa pampiga tegelhus. Vi har också ett tegelhus, men inte alls i samma pampighet, vi har ett 60-talshus.
  Ert vackra hus blev ännu finare när rivningsarbetet var klart, superfint! Ska bli roligt att följa ert nya bygge. Hos oss blev det "bara" en altan, vi ville ha det mer öppet för ljusinsläpp i huset mm. Ska bli spännande att se vad ni väljer, men av fönsterpartierna du skrev om gissar jag att det blir någon form av inglasning. Härligt att kunna sitta där tidigt på våren kommande år. Verkligen!

  Kram Linda

  SvaraRadera