lördag 9 februari 2013

Besvikelser

En kär vän sa till mig att man ska bli besviken 7 gånger på återfall av snö och kyla innan man kan räkna med att våren anlänt på riktigt.

Nu har jag fått besvikelse nr 5 för i år.

Och tänk inte "Men herregud, vad dum hon här. Det är ju faktiskt bara februari än". Jag har lämnat nordligare breddgrader för Skåne och då tänker jag förvänta mig att få valuta för flytten i form av sen höst, kort vinter och tidig vår. Basta.
Vi ska börja förså idag, det kanske hjälper lite...

4 kommentarer:

 1. Jag ska erkänna en sak, jag tycker det är bra att ni fick lite snö, jag är skadeglad... Elaka jag!(har hela min släkt i skåne) Här är det drivor och våren känns så avlägsen. Om halsen håller så blir det en skidtur i morgon. Lycka till med frösådderna Kraaaaaam Pia

  SvaraRadera
 2. Ja flyttar man ända ner till Skåne så kräver man minst 10 plusgrader och fåglelkvitter i februari och tulpanblom i mars. ;) Hoppas att våren kommer till dig snart så att du inte känner dig lurad med flytten. *fniss*

  Ha det bäst!
  Ina

  SvaraRadera
 3. Åh, förså! Japp, nu ska jag också göra det! Och du, snö.. det är rätt ok!! Den kan smälta bort över en natt och jag hörde vårfåglar igår!!!

  KRAM

  SvaraRadera
 4. Här på gotland så skall det vara 7 "starurar" innan våren kommer. Det innebär 7 bakslag/snöoväder efter första staren varit synlig. Jag har ju inte sett någon ännu så det hinner nog bli många oväder till är jag rädd... Förra året plockade första blåsipporna 5:e mars och det är ju faktiskt inte långt dit :)
  Tack för pepp om köksrenoveringen! Det är lite mycket när man är mitt i men det kommer bli fint snart :)
  Kram Monica

  SvaraRadera