lördag 4 januari 2014

Startskottet i trädgården

Den långa ledigheten i mellandagarna får det alltid att klia i fingrarna på oss! Förra året spenderade vi alla dagarna nere i källaren där vi bland annat fixade tvättstuga och trädgårdsrummet.

Vi prisar det milda vädret och har varit ute tills det mörknat hela veckan. Vi har grävt, flyttat runt på sten, anlagt nya rabatter och vågat plantera om flera buskar och plantor i den varma och mjuka jorden.

Det här året (igen) väntar storslagna planer i trädgården. Det ska byggas pergola av flera olika slag, läggas fler grusgångar, byggas ny höns- och kaningård och anläggas en avdelning med drivbänkar för grönsaker och bär. Startskottet har gått, vi är igång!

Vintergäck tidigt i januari, only in Skåne!
Vi har fixat en ny bro över det lilla diket på baksidan. Brunbetsat, alltid brunbets!


Det fallfärdiga planket, som mot alla odds stått emot höstens alla stormar, fick ge vika under familjens gemensamma krafter att riva ner det. Det blev genast ersatt med ett nytt.
Världens mest envisa och risiga plank. Nej, det krävdes inte jättemycket för att få ner det...

Annandagjul på Hornbach

OCH DÅ!! Samma visa varje år. Vi står mitt i ett projekt när någon utav oss kommer på att vi har bröllopsdag!
Grattis min älskade. I ett liv som detta med dig har jag aldrig, aldrig tråkigt!
HönaPöna och jag bygger plank. 
Brunbetsat såklart, alltid brunbets.
Detta är första etappen plank som ska övergå i en pergola.
Om ett par veckor ska det även anläggas grus här framför.
Vi lät två gamla grindstolpar behålla sin plats och påminna om trådgårdens ursprung.
Att behålla de fina detaljerna!
Den stora murgröneklädda stammen står högre i rang än ett plank.
Likaså fläderblomsträden som fick utgöra måttstocken för hela plankets placering.

Och sedan när mörkret faller är det så gott att sjunka ner i fåtöljen framför brasan med världens bästa hundvalp på pläden bredvid och läsa nya numret av Lantliv, som har en exemplarisk "Månadens bloggare" ;)Och jag vägrar inse att det fortfarande är en överhängande stor risk att det faktiskt blir kallt, frost, tjäle i marken och vinter. Jag vägrar...

9 kommentarer:

 1. Bilden med dig och HönaPöna fick mig att le, tack ! :) Vilken energi ni har , kul att hela familjen hjälper till med alla projekt Avslutar med att gratulera er på bröllopsdagen och önskar er en fortsatt skön helg!:)

  SvaraRadera
 2. Asså, ni är fantastiska. Vad fint ni gör och med en sån glöd och passion. Härligt att läsa er/ din blogg. Du kör brunbets, jag vitlaserar. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 3. Visst är det heelt underbart, åh vad jag gillar den skånska milda vintern!
  Och vilken energi ni har, ge mig lite!!
  Tack för all inspiration!
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 4. Ni har verkligen inte legat på latsidan under jullovet, en annan har nog legat i soffan och käkat för många praliner! Härligt att ni har så storstilade trädgårdsplaner för 2014, det ska jag minsann följa! Heja dig!

  SvaraRadera
 5. Jag älskar er energi!!!! om ni får någon över kan ni sända över den till mig ? ;-) Jag har en fråga om betsen du använder vilken färg är det på den och vilket märke? blev tyvärr så besviken på den bets jag använde till vårat altangolv för jag hade tänkt mig en sådan färg som ni har på er men min blev bajsbrun och riktigt riktigt ful så nu har jag inte vågat betsa vårat andra golv. //Camilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj då, bajsbrunt är ingen roligt resultat. Vår best är verkligen jättebra, får fram ådringen snyggt och tenderar att smälta in i allt omkring på ett mycket behagligt sätt, inne som ute. Märket är Herdins lackbets. Nr 725 "Mörk ek".

   Jag tror faktiskt att du kan betsa över det bajsbruna och få ett lyckat resultat.

   Lycka till!

   Radera
 6. Så himla mysig blogg du har! Brun bets och hönor, kan inte bli bättre :-) Ska bli roligt att följa alla dina trädgårdsplaner!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 7. Hajade till när jag såg adressen...och log när jag läste och såg bilderna. Här är det vitt på Villavägen 3 :)

  SvaraRadera
 8. Åh, vad kul nu hittade jag din blogg tack vare Blommig fredag! :) Håller med en annan läsare om att bilden på dig och den sällskapssjuka och nyfikna hönan fick mig att le. Ska läsa bakåt på din blogg nu.
  Kristina

  SvaraRadera