tisdag 14 januari 2014

106 dagar kvar till 1 maj

Så här års kallsvettas jag alltid inför faktum; det är jättelångt kvar tills jag kan ha sandaler. Jag funderar seriöst och uppriktigt också varje år på vad som händer om jag inte står ut…och inser att jag inte har något val (såvida jag inte vill utvandra). Det är då jag kallsvettas.

Det värker i mig av längtan till maj, juni och juli. Varför finns det andra årstider? Helt onödiga.

Då bläddrar igenom mitt album på Instagram och suktar. Följ mig gärna på "sandratauberman"
Nar man har semester och har tid att titta på en snigel som tar sig runt en stor kruka.
När man tar sig en oplanerad tupplur i hammocken.
När man kan sitta och se Krolliljorna slå ut...
…och rulla sina vackra kronblad i en elegant båge.
När solnedgången bryter igenom de nya ormbunkarna.
Och i väntan på ljuset står första omgången fröpåsar och väntar på hyllan i farstun. Jag tenderar alltid att köpta för många påsar och för svåra frön…men det hjälper mig att uthärda frost på rutan och fingervantar med hål på tummen.


5 kommentarer:

 1. Dina bilder är så härliga och njutbara men, det måste finnas andra årstider just för att man ska njuta så av att ligga där i gungan och tupplura eller för att krolliljan sakta ska slå ut och snigeln sakta ska krypa runt krukan. Faktiskt också för att jag ska smila stort och brett när jag susar fram på mina skidor i gnistrande sol och kritvit snö. Kraaam på dig! / Pia

  SvaraRadera
 2. Ooooo så jag sympatiserar med dig!

  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Ljuvliga bilder på en väldigt drömsk och fin trädgård. Så avslappnat med högt gräs och möbler som får vara som dom är. det här kanske hade kunnat vara något? http://www.tradgardsriket.se/ Det är öppna trädgårdar 29 Juni, och jag tycker att det finns alldeles för få i både arlöv och åkarp. Min är inte mer än 25% färdig, men funderar ändå på att vara med. Idealet hade ju varit en tomt på varje gata så man bara hade kunnat cykla runt och inspireras av både stort och smått.

  SvaraRadera
 4. de där bilderna får en att vilja ha en trädgård....
  Ville bara kika in och tacka för en inspirerande blogg! Kolla gärna in min blogg på möbler.se där jag nu tävlar ut en sladdgömma från cablecup!

  SvaraRadera
 5. Börjar man tänka och längta så gör det ont! Idag har vi nästan minus 20 och fluffsnö och blommor och grönska känns sååå avlägset.

  SvaraRadera