fredag 25 januari 2013

I väntan på bygglov

Bygglovet är inlämnat så nu är det bara att hoppas det fantastiska i dessa ritningar blir godkända.

40 kvm och ca 4m högt i tak. Orginalfönster från 1931vilka ursprungligen suttit i just en vinterträdgård/stor glasveranda. Vi hittade dem på meckat Fönsterantiken

Bygget planeras dra igång i mars, efter att den hemska uthuset som står mot baksidan nu är jämnat med marken och den oändligt tråkiga ytterdörren är bytt mot en ny. Vi bygger in i stort sett hela baksidan och får därmed ena ingången via vinterträdgården.

Men som Elma 5 år säger:
"Men mamma! Ni kommer ju inte kunna leka på årtid (=årtionden) om ni ska bygga det där!"
Baksidan av huset i värsta tänkbara tråkigaste väder.
Och här är fönstren, som vi köpt 19 meter av!

Sheraton
Dörren ska bytas ut mot en verandradörr med stora glaspartier. Vi måttbeställer dörren från Allmogesnickerier. Vi har beställt både fönster och dörrar av dem förut till våra tidigare hus och alltid varit mycket nöjda med resultatet. Deras produkter är av riktigt bra kvalité och företaget har god service!

Nuvarande friggebodsdörr

Och så här ser dörren ut vi väntar på


9 kommentarer:

 1. Kommer att bli skitsnyggt, älskar sådana "uterum" med lite högre grund och sedan fönster. Kommer att passa bra till er tegelfasad.
  Är Allmogesnickerier dyra? Funderar på om de kunnat göra fönster till oss.

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Inget litet projekt!Det kommer bli bra det där och vilket härligt rum ni kommer få växthus, orangeri och uterum i ett. Håller tummarna för att det ska komma positivt besked från byggnadsnämnden.. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt projekt! Och vilket lyft för huset att få en vinterträdgård mot det gamla utbygget :) Att ni hittat gamla fönster blir ju så fint, kanske kommer se ut som de alltid suttit där!
  Ha en finfin helg, kram Monica

  SvaraRadera
 4. Käre värld vilket härligt projekt! Håller tummar och tår att ni får bygglov. Hoppas på många fina bilder sen på byggprojektet och det färdiga resultatet. :)

  Ha en toppenfredag!
  Kramen
  Ina

  SvaraRadera
 5. Spännande!
  Jag håller tummar och tår!

  SvaraRadera
 6. Så härligt att kunna kliva rakt ut i en vinterträdgård, verkligen ett lyft. Ni har säkert era randiga till varför ni har ritat det precis så, men jag tänkte bara dela en liten tanke. Vi hade en arkitekt över när för att gå igenom våra olika planer och vi diskuterade utseendet på en veranda. Hon föreslog ett "släpp" på kanten så att man kan läsa av hörnen på huvudbyggnaden, dvs inte dra ut tillbyggnaden helt mot kortsidan utan lämna en 20cm av tegelfasadens hörn exponerat. Jag tyckte det lät lite skalt först men efter att tittat på diverse tillbyggnader måste jag ge henne rätt, intrycket blir mkt lättare. Är det istappsskydd ni ritat in på ena delen av taket?

  SvaraRadera
 7. Det ser ju helt fantastiskt ut, håller tummarna för att ni får det godkänt.
  Ha de gott. Cat

  SvaraRadera
 8. Det ser verkligen härligt ut!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 9. Men det här kommer att bli hur fint som helst! Flera fina dörrar och alla fönster med högt i tak, vilket lyft för hela huset!
  Nu blev det ännu mer spännande!

  Kramar
  Cia

  SvaraRadera