fredag 5 juni 2015

I vackra sviter av maginfluensa...

När barnen lämnas in på Villavägen 3 (efter pappaveckan) och alla tre landar med sviter från en veckas lång maginfluensa (inte alltid helt tråkigt att ha barnen varannan vecka således).

När de vaknar på morgonen och är som gråa disktrasor, utarmade och trötta. Det är junimorgnar när man inte suckar och tänker:

"Neeeeeej, mitt möte...jag behöver ju jobba!!"

utan det är morgnar där man säger

"MEN så tokigt...så oerhört jobbigt att ni är helhängiga denna strålande vackra junimorgon när koltrasen och svalorna tävlar om ljudutrymmet i trädgården, när pionerna slagit ut, när morgonluften är tung av syrendoft, vinterträdgården är behagligt uppvärmd av morgonsolen och när hönorna levererar en massa färska ägg... OJ så tråkigt...verkligen!"

Att förbereda frukost under aklejor och revor från höstanemon
Sitta inne eller här ute att äta frukost...det är frågan.
...hahahha, nej, det är verkligen inte frågan. Det är en icke-fråga
Fikonträd, änglatrumpet, doftpelargon och tomatplantor. Den doften...den doften.
 Det prunkar i krukor och pallkragar:
Gurka
Tomat
Physalis
Paprika
Jordgubbar
Melon
Djungelgurka
Ärtor
Vinranka
Kiwi
Fikon

Och lite som bör undvikas att ätas:
Passionblomma
Solros
Änglatrumpet (bör absolut inte inmundigas)
Hibiskus
Gloriosa
Plocka jordgubbar i nattlinne
Ok ungar, vi gör ett försök att äta...

Egna jordgubbar...
...och egna ägg
Jaa..dessa junimorgnar är livets essens. Nu väntar en dag med att forma fram ny rabatt...igen...en till...för att jag älskar att rensa ogräs?

5 kommentarer:

 1. Så fint du har det! Jag riktigt känner värmen och dofterna :) Trevlig helg!
  Veronica/

  SvaraRadera
 2. Mysigt där ute i det vackra rummet .Att äta eget odlat eller närproducerat är ju toppen. Nu fick jag mig en liten kick, kanske man skulle plantera ut lite i dag. Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Jag lider med er... Tänk att behöva gå runt där istället för att vara på jobbet ;) Nja det är väl snarare att jag undrar hur du över huvudtaget lyckas lämna hemmet för att gå till jobbet. Ni har det ju så mysigt :)

  Ha det bäst och fortsätt njut !

  SvaraRadera
 4. Ja vad kul att du bloggar igen! Kan tänka mig att du har fullt upp med trädgården annars såhär års :) Syréntiden, så kort men så fin..

  SvaraRadera
 5. Roligt att se att hibiskusen fått så fin plats! Jag har två doftpelargoner till dig också så du får säga till när du är hemma så kan jag komma förbi med dem!

  SvaraRadera