torsdag 2 april 2015

Att vara den stolta kulissen...och så en liten brasa på det.

Har haft en hel del fotograferingar här hemma...men vissa blir helt enkelt roligare än andra. Förra veckans plåtning var nog rent av den absolut mest...hur ska jag uttrycka det...dramatiska är kanske ett bra ord. :)

Petra driver företaget Petras Porslin. Där kan du hyra fantastiskt vackert porslin till din fest, bröllop eller kalas. En i mitt tycke genial ide...både vackert och återanvänt!

Inför påskens fester och dukningar bokade hon och fotograf Lina Roos vinterträdgården som kuliss. De var också ute efter mina älskade hönor. Tama, välgödda och vackra. Förberedelser, skratt och kaffe. Då är det kul att vara kuliss.

Backar, påskar, burkar, korgar.
När det är detaljerna som är grejen måste man ha med alla detaljer
...och kroka ner en och annan takkrona som hänger i vägen
Jag ville ha...allt, allt, allt!
Testplåta, flytta om, göra placeringskort...och så ställa Guldfjäder mitt i härligheten.


Fina, genomsnälla, lugna, tama och älskade Guldfjäder. Jag vågar nästan inte erkänna hur förtjust jag är i den här hönan. 
Fotograf Lina Roos
Fotograf Lina Roos

Fotograf Lina Roos 
Fotograf Lina Roos
Fotograf Lina Roos
"Men oj...är det inte lite vågat att ha stearinljus, hönor och den där vassen på bordet" tänker kanske ni nu.
Jo, det skulle man ju kunna tycka...
Hönan märker det först...
Det roliga är att Lina Roos inte har märkt brasan i vassen än utan fortsätter fotografer...hönan flyr för sitt liv.
Sen tog det ungefär 3 sekunder innan vi hade ett prima valborgsmässobål mitt på bordet. Och Lina kommer aldrig bli skjutjärnsjournalist för när dramat kulminerar lägger hon ner kameran...fattar inte varför.

Hönorna flaxade åt alla håll, barnen började gråta, vi kvinnor skrek och jag (vi kan kalla mig hjältinnan) tar hela urnan och springer ut...med elden som slickar min panna. "Håret, herregud, låt inte mitt hår ta fyr" hann jag faktiskt tänka. Har det därmed bekräftat: Fåfäng in i döden.

Fotograf...inte Lina Roos ;)
 Men Petra är proffs, hon hade med ytterligare blommor att smycka bordet med så i oset av brandrök fortsatte två coola och resultatfokuserade kvinnor att göra ett utsökt jobb. (Så nästa olycka, när glasskålen med råa ägg välte och äggen rann över bord, stolar och ner över mattan, kändes ju som en värdslig lite grej)


Och lyckan är ju total när man får behålla sådana här blomuppsättningar av Anna Gouteva efter fotograferingen! Har stått i perfekt skick i snart en vecka ute på bordet i vinterträdgården. Jag gläds åt dem varje dag.Fotograf Lina Roos

7 kommentarer:

 1. Altså Sandra, vilka spektakel du ställer till med! Önskar att jag varit ögonvittne, både till paniken som uppstod med vassen men också den vackra dukningen (porslinet!). Glad påsk på dig!

  SvaraRadera
 2. Vilken dramatik!!! Härligt att läsa att allt gick bra och ett gott skratt fick jag så här på morgonkvisten.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Jag har sagt det innan och säger det gärna igen. Din kreativitet och känsla för renovering och inredning är underbar! Få förunnat som har din gåva! Förstår att fotografer som vill in i ditt hem :-). Ha en underbar påsk! /camilla

  SvaraRadera
 5. Hahaa jag dööör :-))

  SvaraRadera
 6. ja inte blir ju livet tråkigt inte :) tack för att du delar med dig, Du är bara så bra!!!

  SvaraRadera
 7. Underbart vackra foton på underbart vackra motiv! Och tack för att jag nu kan se "bakom" varje stajlad inredningsbild :) hahaha, tur du inte tappade fattningen utan bar ut elden - och dessutom klarade håret :)

  SvaraRadera