tisdag 24 mars 2015

Äntligen har säsongen börjat

Frukost, lunch och kvällsmat. Äntligen kan stor del av den vakna tiden kan spenderas i vinterträdgården! (För nä, att sova där är fortfarande lite kallt...men den tiden kommer ju också)

Helgens trädgårdspyssel ( för det är väl pyssel när man bär stenar och anlägger rabatter tills man stupar) har hela tiden varvats med tid i glasrummet. Har till och med dammsugit, burit ut trädgårdens alla attribut och suttit i soffan med solen i ögonen och druckit mitt kaffe.

Plockade ihop en massa olika mattor och mixade framför soffan.
Förra året tycket jag inte det blev snyggt men jag har tydligen mognat(?) för nu tycker jag det ser helt ok ut.
Olivträdet fick ny kruka och ny jord.
"Ha lite koll på henne nu tjejer...jag ser att hon äter kex...vi kan kanske smita in ändå"
Till ljudet från vindspelet jag ärvde efter min älskade mormor


Nu är det vår! Intog kvällstet i hyfsad värme till jazztoner.

6 kommentarer:

 1. Vi har käkat middag ute i uterummet idag, verkligen efterlängtat. Fast lika fint som du har.. det har vi inte fast jag klagar icke.. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. har suttit o kollat på din blogg nu för första gången och det verkar som du har jätteskön smak! Älskar dina Morris-tapeter tex. Fortsätt! // Caroline

  SvaraRadera
 3. Vilket underbart rum du har! jag glädjer mig åt att jag har flyttat och har en inglasad balkong :) har en fråga till dig, hur sköter du dina olivträd och vinterförvarar dom? Har köpt mig ett par nu som står på balkongen, gjorde "växthus" av bubbelplast till dem som skydd mot kyla. jätteglad om du har lite tips!
  Veronica/

  SvaraRadera
 4. Ser helt underbart ut - snyggt och ombonatmed mattorna !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 5. Även på norra villavägen 3 har vi flyttat ut lunch och middag till orangeriet nu. Med tofflor och kofta fungerar det även som frukostrum:) Underbart att få trängas med allt det gröna!

  SvaraRadera
 6. tack för de stora bilderna !!! deras dekoration är sött !!! en vacker helg önskar angie från Tyskland

  SvaraRadera