tisdag 22 oktober 2013

12 nya glödlampor

Helgens auktion resulterade bland annat i en ny taklampa i stora rummet, ordentligt prålig med guld och krusiduller. Ett av de mest lyckade lampinköpen vi gjort!

Vi laddade den med 12 nya glödlampor, men det visade sig vara en avancerad pjäs för endast hälften utav dem tändes. För att få full styrka behöver vi levla upp vår strömbrytare...och det känner jag på mig att det kommer vara en sån där sak som vi skjuter på framtiden i all evighet...

Men tjusigt blev det!

Jag hörde hur den ropade till mig där den hängde i auktionshallen.
"-Hallåååå, jag är värd hela baaaaarnbidraget!"

Härligt pråligt

Detta är en av de få taklampor som jag faktiskt gillar att tända för ljuset är milt och mysigt.
 

5 kommentarer:

 1. Ursnygg! Helt klart värt vartenda öre! :)

  Ha det gott!
  Kramen
  Ina

  SvaraRadera
 2. Jag är inte ett dugg förvånad. Verkligen prålig och fin i ert hem. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 3. Tur att vi inte är på samma auktioner...då hade den blivit värd två barnbidrag! Jag tycker den är sådär lagom prålig med vacker form.
  Men jag blir så nyfiken på tavlan med den mystiska rokokodamen. Är det något du kan visa lite mer av? Och mattan är en sådan som jag skulle vilja lägga på golvet den här årstiden, så ombonat!

  Kramar
  Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej bästa Cia

   Jag anar att det är denna tavla du menar http://villavagen3.blogspot.se/2012/08/systrar-och-drottningar.html
   Det är min fantastiska make som målat dem. Vi har även tryckt upp den ena på ett tyg som jag klätt om en stol med. Den syns lite http://villavagen3.blogspot.se/2013/03/en-gang-i-min-ungdom.html
   Jag är helt förälskad i de där tavlorna, liksom i min man! Försöker hetsa honom att göra en hare iförd röd fältjacka med guldknappar också.

   Allt gott, ska kika in till dig när när den här veckan är till ända, vill ha gott om tid då :)

   Radera
 4. fantastisk lampa, älskar gamla förgyllningar. Vad ska man göra utan glödlampor? Det är ju ett finare ljus men också att de fungerar att ha som nakna, tycker att LED-glödlampor är lite för hårda i ljuset för det.

  SvaraRadera