tisdag 17 september 2013

Pärlor på tråd

Det är ju inte bara ett överflöd av äpplen, päron och nötter i år. Grenarna på rönnbärsträden bryts nästan under tyngden av de enorma klasarna.

Och då går det liksom inte att ducka för det där som jag tänkt göra i så många år, att trä upp bär på tråd och därmed skapa egna julgirlanger. (Jag brukar tänka att "Det där ska jag göra!" och så plötsligt är det slutet av november, alla bären är borta och jag fnyser åt glittergirlangerna i affärerna)

Jag plockade tre stora klasar och tänkte i min enfald "Undrar om det här kommer räcka..." Nu har jag trätt upp ungefär 1/3 av en klase och jag har redan en girlang närmare 2 meter lång. Det kommer räcka.7 kommentarer:

 1. Fint pynt! Jag brukar trä på ståltråd och forma till hjärtan eller annat kul. Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Ert hus är det finaste jag sett! :) Underbart!

  SvaraRadera
 3. hur får du dom att hålla sig till jul? tokar/fryser? jättefina! /Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag prövar att torka dem, men jag vet ju inte hur det kommer gå eftersom det är första gången :)

   Jag vet att de kommer skrumpna ihop lite men också få en mörkare röd färg då.

   Radera
 4. Vilken vacker bild med dig sittandes där, dessutom så stämningsfull. Visst torkar rönnbären ihop men blir inte mindre vackra för det. Jag har haft en "girlang" under taklisten och det var så vackert i det huset, här är det för högt i tak. Hoppas både bären och tålamodet räckte till!

  Kramar
  Cia

  SvaraRadera
 5. Vilken vacker bild med dig sittandes där, dessutom så stämningsfull. Visst torkar rönnbären ihop men blir inte mindre vackra för det. Jag har haft en "girlang" under taklisten och det var så vackert i det huset, här är det för högt i tak. Hoppas både bären och tålamodet räckte till!

  Kramar
  Cia

  SvaraRadera