måndag 16 september 2013

"Måste vi stressa idag mamma?"

I morse var den här med besked, hösten. Plötsligt var det mörkt ute när vi skulle gå upp (Va??! Det var det inte förra veckan) och regnet piskade mot rutorna. Ungarna gnölade och gnällde, det klämde, sved och gjorde ont lite varstans och så frågar Elma "Måste vi stressa nu mamma?"

Fy tusan.

Det allra viktigaste jag vill skicka med mina barn ut i livet är förmågan att kunna varva ner, stänga av och trycka på paus. Jag ser min generation rusa runt och springa in i väggar var och varannan dag utan förmåga att se det komma.

Därför kära ungar, nej i dag måste vi inte stressa. Idag gör vi något av det viktigaste som finns, vi tar timeout några timmar. Vi ligger länge och fnittrar i sängen, äter långsam frukost, ser på Bolibompa tills programmen för döva börjar och sedan tar vi en sväng till Återbyggdepån och fyller på verkstan med skrot. Ett paradis för ungar där de kan botanisera bland hyllor fyllda med spännande skruv, plåtbitar och diverse spunkar.

Och ja, det är skönare att göra det här på en måndag än på en avsatt ledig dag på helgen.
Låt det inte bli en vana ungar, men glöm aldrig att man kan göra det.


3 kommentarer:

 1. Underbart, håller med till 100%. Jag har nyss tagit ett stort beslut som jag hoppas ska ge mig mer tid hemma med Tova, ingen stress här heller om jag får bestämma!

  KRAMAR

  SvaraRadera
 2. Oj vad impad jag blir. Tänk att det finns så kloka föräldrar ändå. Kraaam på dig och en timeout måste man verkligen ta ibland. / Pia

  SvaraRadera
 3. Kloka tankar och beslut, jag tror säkert ni lärt era barn en hel del bra saker. Och gett dem tid att få ta plats!

  Kram
  Cia

  SvaraRadera