fredag 7 juni 2013

Mormors cykel

När mormor var 16 år lyckades hon spara och arbeta ihop pengar till sin första cykel, en röd Monark. Hon berättade för mig hur glad hon var över den, hur hon susade hem efter arbetet på sin fina cykel. Den värnades ömt i alla år, smordes och putsades. Allt i originalskick.

Jag fick låna den där ibland, när vi cyklade runt vid Hornborgasjön där mormor bodde. En fantastiskt cykel att ta sig fram på, stor och mjuk.

När mormor gick bort för 6 år sedan fick jag cykeln. Jag vårdar den lika ömt och vågar såkart inte använda den till vardags, det hade varit förödande att bli av med den! Den här sommaren får den fungera som vackert smycke i trädgården, lutad mot en av de knotiga äppleträden.
3 kommentarer:

 1. Men..jag tror vi har en likadan, fast en blå. Inte min mormors men mina barns mormors cykel. Sååå bra kvalitét. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Den var väldigt fin. Man får lust och svinga sig upp och cykla iväg!

  SvaraRadera
 3. Verkligen i toppenskick trots alla dessa år. Det är något speciellt att cykla omkring med de där gamla cyklarna, jag tror hjulen är både större och bredare. Jag förstår att du är rädd om det smycket!
  Kramar
  Cia

  SvaraRadera