måndag 1 april 2013

Tillökning på Villavägen 3

Efter flera års funderingar och övervägande har vi nu bestämt oss för att vår gård ska förgyllas av 4 st hönor! Vi har hittat en uppfödare som vi tycker verkar toppen och nu i helgen ska äggen med "våra" kycklingar kläckas.

I fantastiskt vårväder var vi på besök på Hedekulla gård idag. Vi åkte dit och trodde att vi skulle ha höns av rasen Brahma men åkte hem och hade bestämt oss för Australorp. Tillgivna, sociala, lugna, stora och bra värpare.

En tonåring Australorp, hos uppfödaren kallad för "kråkorna"...inte helt olikt vid den här åldern :)
Brahma
Australorp
Liten dvärgkochin

 Grannarna är med på noterna i utbyte mot ägg och prima gödsel. Så om 7 veckor är det dags. Innan dess ska det bara fixas till hönsgård med värpreden och sittpinnar. Därtill ska det byggas en utegård för de dagar när de inte ska traska runt fritt i trädgården.

7 kommentarer:

 1. Åhhh vad härligt. Vi hade höns innan, skånsk blommig tupp och vita vanliga höns. Sedan kom något hemskt och åt upp dom. Gott med "egna" ägg. Lycka till! Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Vilka bedårande höns! Lycka!
  Hoppas att ni får många fina år och många goda ägg. :)

  Kramen Ina

  SvaraRadera
 3. Roligt! Vad modiga och energiska ni är! Det ska bli roligt att följa :)

  SvaraRadera
 4. Så spännande! Verkligen en dröm i uppfyllelse, snälla grannar ni har. Det är nog rätt att välja lite lugnare, en stor del av charmen är ju att de ska gå runt fritt. En katt, höns och bin. Eller en granne som har allt detta och som man kan titta på utan att själv behöva ansvara för det =)

  SvaraRadera
 5. Kul!
  Vi har fyra stycken Brahma och dom är mycket sällskapliga och snälla. Fast dom är ju stora förstås... Dom andra är icke-renrasiga holländsk vithätta, lite mindre och svarta.
  Lycka till! Det är riktigt trevligt med egna ägg :)

  SvaraRadera
 6. Så fina!
  Och orangeriet, det kommer att bli underbart! Jag vill också ha!
  Höns vill vi också ha! De jag visade på bloggen är en väninnas. Vi bor i en villa i ett villaområde så det går inte. Vi funderar på att bygga hus på landet, och då blir det höns!'
  Ha en riktigt trevlig helg!
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 7. Spännande med värpande höns så småningom, så bra grannar ni har också!

  Kram
  Cia

  SvaraRadera