söndag 30 september 2012

Sven-Erik i Alnarp

Vilket fantastiskt ställe! Vår vän Roger, som är utbildad landskapsarkitekt i Alnarp, visste att vi önskade köpa fler träd till vårt stora trädgård. Han tog oss med för att möta Sven-Erik i Alnap, fd parkförvaltare. En del människor gillar man få fort man skakar deras hand, Sven-Erik är en av dem.

En inhägnad bit mark med egen odling av träd, alla uppdriva av Sven-Erik. Vissa från frö han själv importerat från världens alla kontinenter. Alla (utom tulpanträdet!) var till salu. Ett himmelrike att gå bland alla dessa fantastiska stammar och välja ut vilka som ska hem till vår gård. Vi tror att det slutligen hamnade på 9 träd, men det är möjligt att vi tappade räkningen...Sven-Erik märker ut de träd vi har tingat.
Det blev en äkta kastanj.

Ytterligare ett valnötsträd.

Den mest imponerande plantan var utan tvekan denna. Jag har glömt vad den heter men i morgon ringer jag Roger så får han påminna mig. Helt magnifik! Säkert 4 meter hög, har växt över 2 meter den här säsongen och blad stora som paraplyn.

Det blev en ginko.
Och en japansk lönn.
Vi fick inte köpa tulpanträdet men vi fick med oss 2 blad från det! De går inte att jämföra med några andra blad. Tjocka, stora och med underbara färger. 
 I slutet av oktober ska alla träd levereras, tills dess ska vi ha laddat med ordentliga hål att plantera i samt en massa hästgödsel. Det här är en fantastisk höst!4 kommentarer:

  1. Vilket härligt ställe! Älskar lövträd, de är något av det vackraste och lugnaste som finns!

    SvaraRadera
  2. En underbar plats, för den som älskar lövträd ett paradis! Och det blev en sån där dag som man vill stoppa på burk för att ha till vintern.

    SvaraRadera
  3. Vad hette trädet med jättebladen? :)

    SvaraRadera