söndag 30 september 2012

18 meter tuja

Hela sommaren har vå gått och grämt oss över den 18 meter långa och 150 cm breda tujan som murade igen framsidan på huset. Nu var det dags, att ta bort den. "Det borde inte vara så svårt, bara att såga ner" tänkte vi. Vi hade fel.
Vi köpte ny motorsåg och tillbringade 30 minuter att skruva ihop den och 30 minuter med att dra i startsnöret.Så älskling, då sätter vi gång. Just nu, när vi sågat ner det överhöljande gröna och ser det totala kaos av grenverk därinnanför börjar vi ana vidden av vad vi gett oss in på och antalet fågelbon vi kommer att hitta.


Troligen hade jag den här minen hela arbetet igenom...


Över 1 kubik ved, tackar.

5 rejält hårdpackade släpkärror senare, 2 dagar med hysterisk träningsvärk och med en motorsågskedja lika slö som en smörkniv är häcken borta! (Och vädret bättre än på förebilderna, kan man tänka.)
I veckan kommer en stubbfräsare och fullbordar arbetet, därefter ska ny jord på och perenner och lökar ner.


1 kommentar:

  1. Tujor är ett litet elände... Vi har tujor som är högre än huset, inte så trevligt :) Måste bara säga att jag tycker att er blogg är underbar och inspirerande, vi har just köpt hus och håller på att renovera det, tyvärr inte ett så fint och gammalt hus som ert, men vi älskar det ändå.

    SvaraRadera