måndag 2 juli 2012

Renovering på tu man hand

I dag åkte barnen till farmor och farfar för att stanna en vecka...och det kan väl erkännas att vi firade en smula...med champange!

Det sista Elma sa innan de klev på tåget var:
-Ni kan inte bara pussas, ni måste jobba lite också!

Efter noga övervägande  kom vi fram till att det låg något i vad hon sagt. Så årets barnfria vecka inleddes med att vi gjorde en lååååång lista på vad vi planerat hinna med innan fredag (då det är dags att fara upp till Norrköping för att hämta dem igen.) Man ska aldrig underskatta vad man hinner med om man slipper fixa frukost, mellanmål, lunch, fika, mellanmål, middag och kvällsmat och därtill inte behöver duscha sommarlovsskitiga barn i en provisorisk dusch i källaren.

Först på listan skrev vi "Vårt sovrum". Känns som en given prioritering den här veckan. Förvisso borde vi fortsätta med badrummet men att flytta upp sovrummet till tredje våningen och därmed komma ifrån läget som allrum mellan barnens rum känner mer angeläget.

Vårt sovrum ska upp på "vinden", ett isolerat stort vindsrum som ska delas av och serva som sovrum och en stor walk-in-closet-variant med inkluderad syrum.

I detta utrymme har vi under renoveringen förvarat i stort sett allt det vi inte använder dagligen...vilket är en del eftersom vi är en familj ekorrar.

Rummet i dag kl 12.00
"Kunskap är alltid tung att bära när man flyttar"
Alla våra 89203123 bokpåsar har även förvarats här.

Renoverings-ergonomi
Hurra! Ungarna hos farföräldrarna i en vecka.
Skål älskling! Vi kan kanske både pussas och jobba. 
Vi firar med champagne, vårrullar och deras kvarglömda chokladpudding.
Asch, det är lika bra att måla och bredspackla väggarna också.
Vi grejar tills natten faller på och månen strilar in genom det lilla fönstret

Rummet i dag kl 00.21
I morgon ska detta fönster ersättas med två nya och större
Godnatt
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar