fredag 20 juni 2014

Självförsörjande

Det här med att under vissa perioder och med vissa saker vara helt självförsörjande, det ligger en stor tjusning i det. Inledningsvis tyckte jag nog att det var lite pretentiöst det här med att odla egna grönsaker och ha höns, jag ville mest ha dem för sällskapet i trädgården.

Men nu, när man går ut och gräver upp potatis, drar upp rädisor och bryter sallad samt hämtar in ägg till midsommarlunchen kan jag inte förneka att jag är ofantligt förtjust i själva grejen!

Om man skulle ta och satsa på det här med att bli månskensbonde i alla fall…


Basilika och tomat i vinterträdgården

Fantastiska färger i rädisorna


"Vanlig" sallad och mangold

Självförsörjande året runt, minst 4 ägg om dagen i hönshuset.
I väntan på krusbär och bigarråer


Och möjligen blir vi också självförsörjande vad gäller apelsiner…möjligen...


4 kommentarer:

  1. Ja det är en härlig känsla att hämta in ätbart från sin egen gård. Du har ju nötter också... Vi väntar med spänning på våra jordgubbar nu.Trevlig Helg! Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  2. Ni är så full av energi och glädje, och visst är det själva grejen att få skörda av sina vedermödor!
    Önskar er en fin midsommar!
    Kramar
    Cia

    SvaraRadera
  3. Åh vad härligt! Här hemma håller vi oss till kryddväxter hittills... Jag måste säga att våra hem är så ofantligt olika och det gör att det blir extra intressant att kika in i din blogg och ta del av ditt hem. Mycket charmigt.

    SvaraRadera
  4. Ljuvlig känsla efter allt jobb!

    SvaraRadera