lördag 30 mars 2013

Tveksamt ansiktslyft och fantastiskt leverans

Carporten....ett stycke utmaning för att piffa till. Jag vet inte om det lyckades men vi tycker i alla fall att vi försökt.
Ergonomi 1

Dags för sunkigt innanmäte
Taskiga men mycket breda brädor på golvet.
Med lite jazz blir de flesta uppgifter hanterliga.
Under brädorna hittade vi exotiska musbon med val- och hasselnötter. (Och faktiskt, vi råkade kratta upp ett riktigt musbo med 6 små, små ungar i...de kan inte ha varit många timmar. Det blev en sorgestund med ett tafatt försök att rädda de små.)

Ni ser potentialen i de enormt breda brädorna, eller hur! Det vankas inom kort nya bord och bänkar.

Ergonomi 2
Ut med brädor och in med 1 ton grus.

Ergonomi 3
Tja, jag vet inte ja...men vi försökte i alla fall.
 Men DÅ!!! Som på beställning, när garaget var urstädat och fint kom världens bästa leverans. 2.45 meter höga och sammanlagt 19 meter långa fönsterpartier till vinterträdgården.

True love
Nervkittlande avlastning...
Och sedan skulle varje skruv och spik med försiktighet tas loss och varje parti bäras in i garaget.
Ett arbete som pågick till långt in på kvällen i bitande vårkyla och förfrusna fingrar. 
Kolla dörrarna! Med lite kärlek blir de fantastiska.
Garaget påfyllt!

5 kommentarer:

 1. Vilket jobb, men det blev bättre och ljusare. Förstår att lyckan är stor över dom fina fönstren. Undrar om det ska hänga en ampel med växt på guldkroken? Glad Påsk! Kram Pia

  SvaraRadera
 2. ojojoj, vilken skatt ni har där i ert garage!!! Dörrarna ser ju helt fantastiska ut, även precis som de är :) kommer bli fint som snus den där vinterträdgården! Och bra jobbat med garaget!
  Ta lite ledigt nu och fira påsk, kram Monica

  SvaraRadera
 3. Vilket hårt arbete men ändå flyt när det gäller leveransen! Härligt att de vackra fönstren och dörrarna står på plats i garaget, torrt dessutom. Vilken lycka!

  Önskar en GLAD PÅSK!
  Kramar
  Cia

  SvaraRadera
 4. Åh, åh, ÅH för fina gamla dörrar och fönster!!!

  SvaraRadera
 5. Den spröjsindelningen kommer bli helt perfekt, svårt att tänka sig att de är så höga, skalan blir liksom mindre på skärmen =) Är de i ok skick så att ni inte behöver kitta om allt och hålla på? Ok att skrapa och linolja in en pardörr eller två, men 19 meter fönsterrenovering är ju en rätt dryg gren... Men de ser rätt fräscha ut på bilderna faktiskt, så jag hoppas på det så att vi får se lite bygge under sommaren! Lycka till!

  SvaraRadera