söndag 19 januari 2014

Ett krukfynd på loppis och planerna löper amok

Utanför viner isvindar med bitande kyla. Det riktigt skriker runt knutarna. Jag tassar runt inne i vinterträdgården och pysslar lite med det som ska ersätta denna kyla med en vår med inslag av Provence…eller nått i den stilen.

Jag blundar och föreställer mig en skir vit gardin sakta fläktar i vindern över pardörrarna ut till det som inte är anlagt än, vår köksträdgård. Många krukor fyllda med massor av blommor, placerade i gruset i långa rader. Ett par sittplatser, lite jordgubbar, kolstrasten och empatiska barn som låter mamma sitta i fred i solnedgången och lukta på sina blommor. (Möjligen kryper de upp i knät och viskar "Du är den bästa i hela världen mamma, jag älskar dig".)  

Stora prunkande tomatplantor, färskpotatis och spröd sallad i de nya odlingspallarna som ramas in av de nyanlagda grusgångarna. I pergolan klättrar växter så att de rent av bildar en tak av växtlighet (ja oj vad de har växt på bara några veckor med tanke på att jag just planterat dem). Hönorna spatserar runt och lägger bara sitt bajs på osynliga ställen, kaninerna skuttar förbi som i Walt Disney och är varken överviktiga eller tjuriga.

Jaa…det är är väl ungefär så jag förväntar mig att den stundande sommaren kommer att bli, så ni förstår att det är mycket att pyssla med fram tills dess… 

Hela Provence-känslan fick jag när jag hittade den här fantastiska krukan
på helgens loppisrunda. 

Och i kruk-yran plockade jag fram andra tänkbara kandidater inför vårsådden.De flesta ser det här på vår gård nu...
…men jag ser det här!

6 kommentarer:

 1. Här har du en till som längtar som en tok... stod just i går morse och tittade ut över verandan från sovrummet där vi har en dörr ut, tittade på all snö som fallit under lördagen och natten och såg framför mig när det är grönt och krukorna prunkar med blommor och man öppnar dörren och bara kliver ut...

  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Åhh vilken härlig, levande beskrivning du ger - jag kan se hela scenariet framför mig !
  Det kommer att bli super - så roligt att få följa !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 3. Det ska bli kul å följa era planer. Efter din beskrivning så vet jag att det kommer att bli toppen :)

  SvaraRadera
 4. Intressant att man känner så precis när vi fått snö, har ju varit lättare att tänka sig sommargrönt fram tills förra veckan. Men jag känner som du, nu längtar jag till vår, sol och värme!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Visst är det kul att rita över och vips så är det klart! bra att du sätter pergolor vid fasaden, dessa höga imponerande hus behöver tas ner på marken lite, formas in i trädgården. Så det blir mer grus alltså! jag funderar faktiskt på att testa med stenmjöl på en gång, mest för att få till en boulebana. Vi får se, känns lite dammigt. Mysiga små nischer du gör, som att du skapar perfekta platser för dina stilleben. Härligt!

  SvaraRadera
 6. Ja tänk vad en fantastik kruka kan sätta igång planerna, go for it! Och det vet jag att ni kommer att göra. Idag sken solen och det luktade äntligen vår!

  Kramar
  Cia

  SvaraRadera