onsdag 31 oktober 2012

Färgtema med rött, guld och krusiduller

Orientaliska mattor med massor av mönster, rött, guld, knoppar, rött, krusiduller, rött, svarvat, vävt, rött, brokigt, krokigt och lejontass...och rött.









Tändsticksask från Jennie Johnson Grafisk Form


Detta är tredje inlägget för ansökan till Fabriken

söndag 28 oktober 2012

Söndag på auktion

Vi har spenderat dagen på Helsingborgs auktionsverk bland unika föremål och aptitretande ting. Vi hade kunnat ropa in 70% av utbudet om vi haft obegränsat med pengar, vilket vi inte har...än. (Planen är att vinna storkovan). Auktionsverket visade sig ha hög kvaité. Ett toppenfik med både nyttigheter och sådant som var godare. Det fanns tillräcklig mycket sitt platser så att alla blev nöjda och två stora skärmar med objekten som ropades ut. Därtill kunde hela auktionen följas live på nätet om man inte kunde ta sig till platsen. Hit åker vi igen!

Vi ropade i all fall in en fantastiskt bokskåp från 1800-talet samt en fasan(!) Nu ska de placeras ut på bästa platserna i stora rummet.






En kaffe tack!
Istället för auktionskatalog,
vi följde ordningen på alla utropen via paddan.


Vinst! Överdelen till ett bokskåp, 1800-talet.
Vinst! Uppstopad fasan. "Smärre slitage" Nehej då, den är så söt så.

10 nya träd

Magnolia, äkta kastanj med frukter som sticks som attan, rönn, ginko, trumpetträd, valnöt på ca 5 meter, kejsarträd och pagodträd med fantastiskt sprött lövverk.

Vi har hämtat hem vår skatt från Alnarp och fick ner alla i jorden idag. Vi märkte inte hur jobbigt det var bara för att det var så attans roligt. Det kom liksom ikapp oss när vi satte oss i soffan för kvällen och funderade på om det var ok att lägga sig 20.00 på en lördag...










 



Äkta kastanj
Zigge är inte lika road av trädgårdsarbete som vi andra...
Nytt valnötsträd på framsidan
Ljuvligt pagodträd på baksidan